Türkiye, e-ticarette Çin'in en büyük rakibi

Ekonomi (IGF) - IGF Haber Ajansı | 22.10.2021 - 15:10, Güncelleme: 22.10.2021 - 19:40 4117+ kez okundu.
 

Türkiye, e-ticarette Çin'in en büyük rakibi

Dünya E-ticaret Forumu (World E-Commerce Forum) Manderin Oriental Bosphorus İstanbul’da başladı.

Türkiye e-ticaret sektörünün en büyük aktörlerinin yüzde 80’inin katılımıyla gerçekleşen WORLD E-Commerce Forum'da pandemiyle birlikte altın çağı yaşayan e-ticaretin Türkiye için önemli bir büyüme alanı olduğu kaydedildi. İSTANBUL (İGFA) - ‘E-ticaretin Davos’u olarak nitelendirilen Dünya E-ticaret Forumu (World E-Commerce Forum) Manderin Oriental Bosphorus İstanbul’da başladı. Türkiye e-ticaret sektörünün en büyük aktörlerinin yüzde 80’inin katılımıyla gerçekleştirilen forumun açılışında konuşan WORLDEF Başkanı Ömer Nart, COVID-19’la birlikte altın çağını yaşayan e-ticaretin Türkiye için önemli bir büyüme alanı olduğunu söyledi. Türkiye'nin e-ticaret ve e-ihracatta büyük bir potansiyele sahip olduğuna dikkat çeken Nart, stratejik konumu, kaliteli ürünleri ve nitelikli iş gücü sayesinde Türkiye'nin pandemi döneminde Çin'den pay almaya başladığını kaydetti. "Avrupa ülkeleri başta olmak üzere MENA, Orta Doğu, Akdeniz ve Asya’dan birçok ülke için Türkiye, Çin’in en büyük alternatifi haline geldi" diyen Nart, "Decacorn seviyesinde e-ticaret şirketlerinin ortaya çıktığı Türkiye, dünyanın farklı ülkelerinde e-ticaret yatırımcıları için cazip bir pazar haline geldi. Yeni Alibaba’lar Türkiye’den çıkabilir” dedi. GELECEK E-TİCARET'TE Pandemi döneminde e-ticaretin öneminin bir kez daha ortaya çıktığını anlatan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, gelecekte dünya ticaretinin yarısının e-ticaretten geleceğine inandığını kaydederek, "Şu an Türkiye dünya ticaretinden yüzde 1 pay alırken, e-ticaretinde binde 1 pay alıyor. Bunda bir sorun var. E-ticaretin gerçek performansı ölçülerek hanemize yazılması gerekiyor. Buradan daha çok başarı hikayesi çıkacaktır. Biz de TİM olarak sınır ötesi ihracat yapan firmaların hayatını kolaylaştırmak için E-İhracat Konseyi kurma çalışmaları yapıyoruz" dedi. MEVZUAT ÇALIŞMALARI YAPILIYOR Öte yandan global gelişmelerle e-ticarette yaşanan sorunlar ve ortaya çıkan ihtiyaçlar doğrultusunda mevzuatta değişiklik yapılmasına yönelik çalışmalar yürüttüklerini belirten Ticaret Bakanlığı Elektronik Ticaret Dairesi Başkanı Mehmet Kayış da, söz konusu değişikliklerle aracı hizmet sağlayıcılarla bünyesinde faaliyet gösteren hizmet sağlayıcılar arasındaki ilişkilerde rekabet endişelerinin ortadan kaldırılacağını ve haksız ticari uygulamaların önlenmesi amaçlandığını söyledi.
Dünya E-ticaret Forumu (World E-Commerce Forum) Manderin Oriental Bosphorus İstanbul’da başladı.

Türkiye e-ticaret sektörünün en büyük aktörlerinin yüzde 80’inin katılımıyla gerçekleşen WORLD E-Commerce Forum'da pandemiyle birlikte altın çağı yaşayan e-ticaretin Türkiye için önemli bir büyüme alanı olduğu kaydedildi.

İSTANBUL (İGFA) - ‘E-ticaretin Davos’u olarak nitelendirilen Dünya E-ticaret Forumu (World E-Commerce Forum) Manderin Oriental Bosphorus İstanbul’da başladı.

Türkiye e-ticaret sektörünün en büyük aktörlerinin yüzde 80’inin katılımıyla gerçekleştirilen forumun açılışında konuşan WORLDEF Başkanı Ömer Nart, COVID-19’la birlikte altın çağını yaşayan e-ticaretin Türkiye için önemli bir büyüme alanı olduğunu söyledi.

Türkiye'nin e-ticaret ve e-ihracatta büyük bir potansiyele sahip olduğuna dikkat çeken Nart, stratejik konumu, kaliteli ürünleri ve nitelikli iş gücü sayesinde Türkiye'nin pandemi döneminde Çin'den pay almaya başladığını kaydetti. "Avrupa ülkeleri başta olmak üzere MENA, Orta Doğu, Akdeniz ve Asya’dan birçok ülke için Türkiye, Çin’in en büyük alternatifi haline geldi" diyen Nart, "Decacorn seviyesinde e-ticaret şirketlerinin ortaya çıktığı Türkiye, dünyanın farklı ülkelerinde e-ticaret yatırımcıları için cazip bir pazar haline geldi. Yeni Alibaba’lar Türkiye’den çıkabilir” dedi.

GELECEK E-TİCARET'TE

Pandemi döneminde e-ticaretin öneminin bir kez daha ortaya çıktığını anlatan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, gelecekte dünya ticaretinin yarısının e-ticaretten geleceğine inandığını kaydederek, "Şu an Türkiye dünya ticaretinden yüzde 1 pay alırken, e-ticaretinde binde 1 pay alıyor. Bunda bir sorun var. E-ticaretin gerçek performansı ölçülerek hanemize yazılması gerekiyor. Buradan daha çok başarı hikayesi çıkacaktır. Biz de TİM olarak sınır ötesi ihracat yapan firmaların hayatını kolaylaştırmak için E-İhracat Konseyi kurma çalışmaları yapıyoruz" dedi.

MEVZUAT ÇALIŞMALARI YAPILIYOR

Öte yandan global gelişmelerle e-ticarette yaşanan sorunlar ve ortaya çıkan ihtiyaçlar doğrultusunda mevzuatta değişiklik yapılmasına yönelik çalışmalar yürüttüklerini belirten Ticaret Bakanlığı Elektronik Ticaret Dairesi Başkanı Mehmet Kayış da, söz konusu değişikliklerle aracı hizmet sağlayıcılarla bünyesinde faaliyet gösteren hizmet sağlayıcılar arasındaki ilişkilerde rekabet endişelerinin ortadan kaldırılacağını ve haksız ticari uygulamaların önlenmesi amaçlandığını söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenihaberturkiye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.